Groningen blokkeert transfer naar Frankrijk: 'Heb er slapeloze nachten van gehad'

Groningen blokkeert transfer naar Frankrijk: 'Heb er slapeloze nachten van gehad'

Gepubliceerd: maandag 16 november 2020 om 09:08ma 16-11-2020 om 09:08

Azor Matusiwa wilde afgelopen transferperiode vertrekken bij FC Groningen, maar zag hoe zijn club een transfer naar Frankrijk blokkeerde. Inmiddels is de knop weer omgezet bij de middenvelder, die deze interlandperiode actief is bij Jong Oranje.

Matusiwa is een van de steunpilaren bij Groningen en kon afgelopen zomer op veel interesse rekenen. Hij wilde vertrekken en de volgende stap maken in zijn carrière, maar Groningen werkte niet mee.

"Ik heb het er wel moeilijk mee gehad, dat moet ik heel eerlijk zeggen. Ik heb er slapeloze nachten van gehad", is Matusiwa duidelijk in gesprek met FC Afkicken. "Ik wilde heel graag een transfer maken. Ik had er ook echt op gehamerd, als voetballer wil je het maximale uit je carrière halen. Ik zag dit als een ideale stap voor mij om daarna weer een vervolgstap te maken."

FC Metz en RC Lens waren twee van de geïnteresseerde clubs. "Zij kwamen dus bij Groningen en het was heel concreet", vervolgt Matusiwa. "Groningen wilde echter niet meewerken, daar was ik het niet mee eens."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had Groningen Matusiwa een transfer moeten gunnen?

Ja, hij is klaar voor een volgende stap
28%
Nee, hij heeft met zijn volle verstand een contract getekend
72%
(904 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws