Steunpilaar bij Oranje: 'Heb hem niet op een foutje kunnen betrappen'

Steunpilaar bij Oranje: 'Heb hem niet op een foutje kunnen betrappen'

Gepubliceerd: maandag 16 november 2020 om 10:01ma 16-11-2020 om 10:01

Het Nederlands elftal had zijn zaakjes goed op orde tegen Bosnië en Herzegovina, zo zag ook Rinus Israël. Hij deelde cijfers uit voor De Telegraaf en was onder de indruk van Tim Krul. Steven Berghuis liet zien zijn plek te verdienen.

"Tim maakte een prima indruk. Aan niets was te zien dat dit zijn eerste kwalificatiewedstrijd was sinds 2015 (Kazachstan uit)", stelt Israël. "Vorige maand keepte hij in het oefenduel met Mexico, maar dit was weer het echte werk. Ik heb hem niet op een foutje kunnen betrappen."

Mocht Jasper Cillessen zijn basisplaats bij Valencia niet heroveren na zijn blessure, heeft Oranje met Krul een prima alternatief. "Als hij dit niveau behoudt heb ik voor de komende maanden of langer, afhankelijk van de situatie met Cillessen, het volste vertrouwen in Krul als nummer één van Oranje. Ja, hij speelt in het Championship maar dat is geen onaardige competitie en volgens mij moet een keeper vooral zorgen dat hij een bal in zijn handen krijgt."

Berghuis
Een andere speler die in positieve zin opviel was Feyenoord-aanvaller Berghuis, die in tegenstelling tot Memphis Depay wél zijn verdedigende taken uitvoerde. "Hij is bij veel dingen betrokken en zorgt voor gevaar. Ja, hij had wel één goaltje mogen maken. Maar ik vond het ook goed om te zien dat hij 100 procent verdedigende arbeid leverde. Hij was niet te beroerd om achter een tegenstander aan te lopen. Aan de andere kant heb je qua defensieve arbeid aan Depay ook niet veel. Dus goed dat Steven het wel deed."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws