Oranje-middenvelders maken indruk: 'Dat wisten we al uit zijn Ajax-periode'

Oranje-middenvelders maken indruk: 'Dat wisten we al uit zijn Ajax-periode'

16-11-2020 06:43 Laatste update: 06:59
29

Voormalig Oranje-international Rinus Israël heeft genoten van het middenveld van het Nederlands elftal tegen Bosnië en Herzegovina. Davy Klaassen, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum hadden volgens 'IJzeren Rinus' een groot aandeel in de 3-1 zege.

"Als je twee doelpunten maakt, dominant aanwezig bent en je ploeg als aanvoerder goed leidt, kan je terugkijken op een prima avond", begint Israël, die cijfers geeft voor De Telegraaf, over Wijnaldum. "Tegen Spanje vond ik hem afgelopen week ook al een goede indruk maken. Hij is een waardige aanvoerder. Hij speelt immers bij een topploeg als Liverpool en verricht zelf altijd heel veel arbeid. Het Nederlands elftal kan altijd op hem rekenen."

Waar Wijnaldum de meest vooruitgeschoven pion was op het Oranje-middenveld, moest Frenkie daarachter het spel maken. "Laat ik het maar eerlijk zeggen: normaal ben ik niet zo'n fan van middenvelders die de bal lang bij zich houden. Ze moeten juist snel spelen. Maar bij Frenkie stoort me dat juist niet. Om de simpele reden dat hij altijd naar voren gericht is en er altijd iets goeds mee doet. Hij kan zich uit zo veel situaties draaien. Omdat hij ook een of twee mensen kan uitspelen, creëert hij regelmatig een man-meer-situatie. Ik kijk echt met heel veel plezier naar zijn spel."

Klaassen
Wijnaldum en De Jong waren de voetballende motoren op het Oranje-middenveld, Klaassen liep zichzelf weer het snot voor de ogen. "Ik vind het terecht dat hij weer is opgenomen in het Nederlands elftal", aldus Israël. "Bij Werder Bremen heeft hij in de Duitse Bundesliga geleerd hoe het is om achter een tegenstander aan te lopen. Daar is hij niet slechter van geworden. Dat hij een goede aanvallende middenvelder is wisten we al vanuit zijn Ajax-periode. Nu staat hij op een positie waarbij hij meer ruimte heeft en de tegenstander niet voortdurend bovenop zijn lip zit."