Fàbregas geeft Chelsea kans op titel door Ziyech: 'Duidelijk dat hij dat wél kan'

Fàbregas geeft Chelsea kans op titel door Ziyech: 'Duidelijk dat hij dat wél kan'

16-11-2020 17:08 Laatste update: 19:25
39

Cesc Fàbregas denkt dat Hakim Ziyech Chelsea kampioen kan maken. De Marokkaanse spelmaker maakt ontzettend veel indruk in zijn eerste wedstrijden voor The Blues en dat heeft de club volgens Fábregas nodig.

De Spaanse middenvelder ziet dat Ziyech al snel het verschil maakt. "Een hele goede speler", zegt Fàbregas in een interview met 90min. "Je kon vorig seizoen zien dat Chelsea vorig seizoen creativiteit miste, maar met Ziyech kun je zien dat hij wél die eindpass heeft. Hij ziet het niet alleen, maar hij kan het ook goed uitvoeren op het juiste moment. Hij heeft het inzicht dat je in een topteam als Chelsea nodig hebt om te winnen en kampioen te worden."

Ook andere spelers hebben profijt van de speelwijze van Ziyech, ziet de middenvelder van AS Monaco. "Hij laat dngen gebeuren, dingen die verdedigers niet verwachten", legt Fàbregas uit. "Ze verwachten juist die ene pass niet, die hij wel geeft waardoor het lijkt alsof ze staan te slapen. Dan kan Timo Werner achter de defensie opduiken met zijn loopacties. Daarmee denk ik dat Chelsea dit seizoen heel erg gevaarlijk kan zijn."