Update: Lewandowski traint mee bij Polen en lijkt fit genoeg voor Oranje-clash

Update: Lewandowski traint mee bij Polen en lijkt fit genoeg voor Oranje-clash

Gepubliceerd: maandag 16 november 2020 om 21:51ma 16-11-2020 om 21:51

Laatste update: dinsdag 17 november 2020 om 19:51di 17-11-2020 om 19:51

Het Poolse elftal moet het komende woensdag in het Nations League-treffen met Oranje misschien stellen zonder Robert Lewandowski. Diverse Poolse media melden dat de topspits last heeft van een blessure.

In de wedstrijd tegen Italië, die Polen met 2-0 verloor, kreeg Lewandowski last van een spierblessure. Hij maakte de wedstrijd wel vol, maar Sportowe Fakty schrijft dat hem dat geen goed deed. De spits van Bayern München maakte voor de vierde keer op rij de negentig minuten vol in een officiële wedstrijd en dat heeft volgens het Poolse medium 'zijn weerslag op zijn lichaam'.

Voorlopig blijft Lewandowski bij de selectie van het Poolse elftal en is het nog wel even onzeker of hij woensdag in Chorzów mee kan spelen tegen het Nederlands elftal. Duidelijkheid daarover wordt pas op de dag zelf verwacht.

De Polen kunnen de Nations League-poule nog winnen. Dan moeten ze van Oranje winnen en hopen dat Italië van Bosnië en Herzegovina verliest. Het Nederlands elftal hoopt ook dat de Italianen punten laten liggen, want dan kunnen zij met een overwinning op Polen nog naar de Final Four van de Nations League.

Update: Robert Lewandowski stond dinsdag gewoon op het trainingsveld bij Polen in aanloop naar het duel met Nederland van woensdagavond. Er gingen geruchten dat de Bayern-spits de wedstrijd tegen Oranje moest missen vanwege een blessure, maar dat lijkt niet het geval. Lewandowski was ontevreden over het zwakke spel van Polen tegen Italië en vooral over de 'zwakke tactische keuzes van bondscoach Jerzy Brzeczek'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws