'Ronald Koeman zei dat Klaassen niet in vorm was als ik hem daarnaar vroeg'

'Ronald Koeman zei dat Klaassen niet in vorm was als ik hem daarnaar vroeg'

16-11-2020 22:32
92

Willy van de Kerkhof zou altijd een basisplaats in Oranje inruimen voor Davy Klaassen. Volgens de voormalig international is de middenvelder van Ajax beter dan al zijn concurrenten op het middenveld van het Nederlands elftal.

Klaassen speelde afgelopen zondag tegen Bosnië en Herzegovina (3-1 winst voor Oranje) na drie jaar afwezigheid weer eens een interland. Dat kon op goedkeuring rekenen van Van de Kerkhof. "Voor mij was al langer duidelijk dat Klaassen erin hoort", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ze noemen De Roon de golfbreker, maar Klaassen is nog een stuk beter. Toen Ajax hem terughaalde naar Nederland zei ik al dat hij binnen drie maanden weer in Oranje zou staan."

Wedden

Meer odds

De Helmonder, die zelf 67 interlands speelde voor het Nederlands elftal, begreep niet waarom Ronald Koeman Klaassen niet opriep. "Ik heb het Koeman wel eens gevraagd toen ik ’m als bondscoach zag bij PSV: waarom speelt Klaassen niet bij jou? ‘Niet in vorm’, zei Ronald. Maar voor mij is het simpel: een slechte Klaassen is nog altijd beter dan De Roon. Als ik bondscoach was, gaf ik hem een vast nummer, nummer 8. En speelde hij altijd."