De Boer laat oog vallen op PSV-aanvaller Gakpo: 'Mooi dat ik word genoemd'

De Boer laat oog vallen op PSV-aanvaller Gakpo: 'Mooi dat ik word genoemd'

17-11-2020 09:28
84

Cody Gakpo werkt hard om weer topfit te worden na zijn coronabesmetting. De 21-jarige aanvaller kreeg een steuntje in de rug van bondscoach Frank de Boer, die hem bestempelde als één van de grote talenten voor de toekomst van Oranje.

"Het is natuurlijk mooi dat ik word genoemd, maar we zien wel hoe het gaat lopen", zegt Gakpo tegen De Telegraaf. "Voor mij is het eerst weer zaak goed te presteren bij PSV als ik daar terugkom en momenteel hier bij Jong Oranje."

Gakpo speelde vorige week een klein uur tegen Willem II en is ook in Zeist nog bezig weer volledig fit te worden. "Ik ben fit, maar heb de afgelopen week gebruikt om écht weer fit te worden." Tegen Wit-Rusland kwam hij nog niet in actie. "Ik heb veel extra loopoefeningen gedaan na de training, dus dit was de meest verstandige keuze. Ik ben er toch wel lang uit geweest, heb vijf wedstrijden gemist en dat voelde ik wel."

De Eindhovenaar hoopt woensdag tegen Jong Portugal wél te spelen. Hij is onder de indruk van PSV-ploeggenoot Denzel Dumfries, die er meteen weer stond na zijn terugkeer van het virus. "Denzel had er geen last van, maar we kennen hem allemaal: Denzel is een machine, die kon er wel tegen", lacht Gakpo.

De vleugelaanvaller ziet dat bijna iedereen bij PSV het coronavirus inmiddels heeft gehad. "Ik hoop dat er niemand meer bij komt. Dan hebben we een brede selectie, vol met kwaliteit."