De Boer kondigt 'frisse benen' aan bij Oranje, geen vervanger voor Babel

De Boer kondigt 'frisse benen' aan bij Oranje, geen vervanger voor Babel

17-11-2020 12:35
85

Frank de Boer kondigt enkele wijzigingen aan in de opstelling van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijd tegen Polen. De bondscoach denkt 'frisse benen' nodig te hebben, maar een vervanger voor Ryan Babel roept hij niet op. 

"Ik wil wel wat frisse benen in het team hebben", kondigt De Boer dinsdag aan op de persconferentie. Oranje heeft geen nieuwe blessure- of coronagevallen. "Iedereen kan spelen." Eerder op de dag haakte wel Babel definitief af, maar voor hem komt geen vervanger. "Ik kijk naar zijn positie en denk dan: als ik poppetje A opstel en er daarna poppetje B opstel, zou dat dan degene zijn die ik oproep? Dat denk ik niet. Ik heb daar binnen de selectie andere opties voor. En het is denk ik ook niet verstandig om weer iemand van buitenaf in onze bubbel te laten komen."

Oranje moet winnen van Polen om zicht te houden op de eerste plaats in de groep, maar is afhankelijk van Italië. "We hebben het niet in eigen hand en moeten gewoon zorgen dat we drie punten halen. Dan moeten we hopen dat Italië een uitglijder heeft. Zij speelden tegen Polen écht goed, maar in Bosnië zijn weer andere omstandigheden."

De Boer heeft het duel met Bosnië en Herzegovina (3-1) uitgebreid nabesproken met zijn spelers, zowel de goede eerste als de mindere tweede helft. "Het kwartje moet wel gaan vallen. Als ik een keer echt boos moet worden, zal ik ook boos worden, laat dat duidelijk zijn. Nu kan ik dat op een normale manier doen. Maar als we het goed willen doen op het EK, moet het beter en moeten we stappen maken, dat beseffen zij ook als geen ander."