KNVB bevestigt: bekertoernooi gaat verder zonder amateurclubs

KNVB bevestigt: bekertoernooi gaat verder zonder amateurclubs

Gepubliceerd: dinsdag 17 november 2020 om 22:57di 17-11-2020 om 22:57

Laatste update: dinsdag 17 november 2020 om 23:06di 17-11-2020 om 23:06

Het toernooi om de KNVB Beker gaat verder zonder amateurclubs. KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee heeft dit dinsdagavond bevestigd in het radioprogramma NOS Langs de Lijn en Omstreken.

Het amateurvoetbal werd in oktober al stilgelegd, in verband met de coronamaatregelen van het kabinet. De bekerwedstrijden met amateurclubs werden al verplaatst naar begin december, maar zullen nu dus geschrapt worden. Eric Gudde zal woensdag tekst en uitleg geven namens de KNVB.

In het bekertoernooi waren nog 26 amateurclubs actief: VV Staphorst zou bijvoorbeeld op PEC Zwolle stuiten en TEC Tiel zou FC Groningen ontvangen. Die wedstrijden gaan dus niet door: volgens de NOS kost dit de clubs circa tienduizend euro. Of de KNVB voor een financiële compensatie zorgt, moet nog blijken.

Nu zijn er nog 23 profclubs overgebleven: elf clubs bekerden eind oktober al door, Almere City, MVV, FC Volendam, PEC, NEC, Willem II, Vitesse en FC Groningen gaan zonder te spelen door, topclubs Ajax, PSV, Feyenoord en AZ stromen in de volgende bekerronde in. In welke vorm het bekertoernooi door zal gaan, is ook nog niet bekend.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws