Boadu zag Oranje-oproep Ajax-middenvelder aankomen: 'Stap naar Oranje niet groot'

Boadu zag Oranje-oproep Ajax-middenvelder aankomen: 'Stap naar Oranje niet groot'

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 08:25wo 18-11-2020 om 08:25

Myron Boadu 'waarschuwde' Ryan Gravenberch toen Tonny Vilhena met een positieve coronatest af moest haken bij het Nederlands elftal. De AZ-aanvaller zag een plek in Oranje weggelegd voor de middenvelder van Ajax.

"Wij zaten toen nog thuis. Ik zei ­tegen hem dat er zomaar wat kon gebeuren", begint Boadu in gesprek met het Algemeen Dagblad over de oproep van Gravenberch. "Wij weten bij Jong Oranje dat die stap niet meer zo groot is als vroeger en dat je zo bij het eerste van Oranje kunt zitten."

Boadu lijkt vrijwel zeker van een EK volgend jaar, al is het de vraag of dat met Jong Oranje of het 'grote' Oranje zal zijn. In maart spelen de Nederlandse talenten namelijk het EK onder 21 in Hongarije en Slovenië. Of de ploeg van coach Erwin van de Looi op volle sterkte afreist naar Oost-Europa, hangt af van het aantal talenten dat Frank de Boer gaat gebruiken bij de WK-kwalificatiewedstrijden die maand. 

"Ik hoop voor al die spelers het hoogst haalbare. Als ik met het grote Oranje mee mag, zal iedereen hier me dat ook gunnen. Onze bondscoach (Van de Looi, red.) vindt het ook mooi om jongens daar te zien schitteren. Wij hebben een heel talentvolle lichting. Sommige spelers zijn er misschien niet bij straks. Net zoals jongens die er nu niet bij zijn, in maart misschien wel weer aanhaken. We zullen hoe dan ook ijzersterk zijn", is Boadu zelfverzekerd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws