Update: Poolse sluitpost met Feyenoord-verleden verlaat Heerenveen zonder contract

Update: Poolse sluitpost met Feyenoord-verleden verlaat Heerenveen zonder contract

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 10:13wo 18-11-2020 om 10:13

Laatste update: zaterdag 21 november 2020 om 17:44za 21-11-2020 om 17:44

SC Heerenveen is nog altijd op zoek naar een nieuwe tweede doelman en heeft nu Kamil Miazek op proef. De 24-jarige Pool heeft op dit moment geen club en kan dus een tijdje getest worden in Friesland.

Miazek is voor een week op proef in Heerenveen, waarna besloten zal worden of de club met hem verder wil of niet. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. De Pool is bekend in Nederland: tot 2016 speelde hij in de jeugdopleiding van Feyenoord. Daar speelde hij nooit in het eerste elftal, want voordat hij kon debuteren transfereerde hij naar Chojniczanka Chojnice in zijn vaderland. De laatste drie jaar had Miazek een contract bij Leeds United.

Heerenveen is al tijden op zoek naar een tweede keeper achter Erwin Mulder, die op dit moment de onbetwiste nummer één onder de lat is in het Abe Lenstra Stadion. Jaimy Kroesen is nu het alternatief voor Mulder, maar die is zeventien jaar en wordt nog te licht bevonden om als vaste tweede doelman te fungeren. Als Miazek de staf van Heerenveen overtuigt, kan hij die rol op zich gaan nemen.

Update: Miazek en Heerenveen gaan niet met elkaar verder. De proefperiode van de 24-jarige sluitpost heeft niet geresulteerd in een langere samenwerking, laten de Friezen weten via de officiële kanalen. Of Heerenveen verder gaat zoeken naar een concurrent voor Mulder, moet nog blijken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws