'Ik kon niet meer met plezier naar een restaurant in Zwolle, dat was niet fijn'

'Ik kon niet meer met plezier naar een restaurant in Zwolle, dat was niet fijn'

18-11-2020 13:16
28

Gerard Nijkamp kijkt met gemixte gevoelens terug op zijn periode bij PEC Zwolle. De technisch directeur, sinds anderhalf jaar in dienst bij FC Cincinnati in de Verenigde Staten, kreeg zo nu en dan kritiek op zijn functioneren.

Toch was Nijkamp actief bij de Blauwvingers toen ze in 2014 de KNVB Beker wonnen. In het laatste seizoen van de technisch directeur ging het allemaal minder, met een dertiende plek als gevolg. "We presteerden naar het beschikbare budget, maar ineens kon ik er niks meer van", zegt hij in een interview met De Stentor.

Dat PEC-fans het toen op hem gemunt hadden vond Nijkamp lastig. "Ja, toen kwam het wel even dichtbij. Op een gegeven moment kon ik niet meer met plezier naar een restaurant in mijn eigen stad. Dat was niet fijn. Als het je privéleven raakt, dan is er wel een grens bereikt. Maar het gaat maar om een kleine groep."

Nijkamp denkt dat de meeste fans kunnen waarderen wat hij voor PEC Zwolle heeft gedaan. "Ineens kwam er een man naar me toe toen ik een fiets kocht. Hij bedankte mij voor de fijne en succesvolle jaren die ik PEC heb gegeven. Dat doet me dan wel weer goed."