'Met het EK voor de deur kan ik niet verslappen, belangrijk voor mijn carrière'

'Met het EK voor de deur kan ik niet verslappen, belangrijk voor mijn carrière'

18-11-2020 16:59
1

Matus Bero kijkt bijzonder uit naar het EK van komende zomer. Met zijn land Slowakije plaatste de middenvelder van Vitesse zich vorige week dinsdag voor het toernooi. Bero is vastberaden om zich in de kijker te spelen.

Slowakije plaatste zich vorige week donderdag voor het EK, door in de play-offs te winnen van Noord-Ierland. "Dat is een zeldzaamheid", reageert Bero in gesprek met de Gelderlander. De 25-jarige middenvelder moest door een knieblessure vanaf de bank toekijken.

Wedden

Meer odds

Bero is dertienvoudig international. Hij werd voor zijn blessure vrijwel altijd opgeroepen voor de nationale ploeg. Bero is dan ook vastberaden om zijn plekje in de selectie te heroveren. "Met het EK voor de deur kan ik geen moment verslappen", vertelt hij. "Ik realiseer me bijzonder goed hoe belangrijk dit toernooi ook is voor mijn carrière."

Slowakije zit in een poule met Spanje, Polen en Zweden. Voor Bero en consorten wachten dus pittige wedstrijden tegen sterren als Robert Lewandowski, Emil Forsberg en Sergio Ramos. "Voetballers die ik normaal alleen op de televisie zie", reageert Bero. "Het zou heel mooi zijn om tegen hen te spelen."