Jong Oranje struikelt over állerlaatste horde: net geen perfecte kwalificatiereeks

Jong Oranje struikelt over állerlaatste horde: net geen perfecte kwalificatiereeks

18-11-2020 22:21
11

Jong Oranje is in de allerlaatste wedstrijd van zijn EK-kwalificatiecyclus zijn ongeslagen status kwijtgeraakt. De ploeg van Erwin van de Looi was al geplaatst voor het EK in Slovenië en Hongarije, maar struikelde woensdagavond over concurrent Jong Portugal.

De Oranje-beloften liepen na één minuut al achter de feiten aan in Portimão. Deyovaisio Zeefuik bracht Justin Hoogma in de problemen met een inworp, de FC Utrecht-verdediger wist zich geen raad met de bal en Fábio Vieira passeerde Kjell Scherpen: 1-0. Jong Oranje kreeg niet veel kansen, maar trok de stand op slag van rust alsnog gelijk: Zeefuik kwam door op rechts en gaf strak voor, Cody Gakpo tikte binnen bij de tweede paal.

Kort na de rust liep Jong Oranje echter tegen een tweede achterstand op. Vieira maakte zijn tweede van de avond, al ging dat met enig fortuin gepaard. De speler van FC Porto haalde van afstand uit en zag hoe de bal via Hoogma over Scherpen heen zeilde: 2-1. Die klap kwam Jong Oranje niet meer te boven, al had dat verder weinig gevolgen: zowel Nederland als Portugal komt op 27 punten uit en is binnenkort te bewonderen op het jeugd-EK. De groepsfase van het toernooi wordt eind maart gespeeld, de knock-outrondes staan gepland voor begin juni.