Van der Vaart en Van Hooijdonk zien Oranje-uitblinker: 'Kent geen enkele schaamte'

Van der Vaart en Van Hooijdonk zien Oranje-uitblinker: 'Kent geen enkele schaamte'

18-11-2020 23:38 Laatste update: 23:51
71

De aanval van het Nederlands elftal maakte indruk op Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart. Van Hooijdonk zag in Memphis Depay de grote uitblinker, terwijl Van der Vaart te spreken was over de invalbeurt van Steven Berghuis.

Van Hooijdonk zag hoe Memphis de spil was in bijna alle Oranje-aanvallen. "Als er iets gebeurde, was Memphis daar echt bij betrokken. Hij kent geen enkele schaamte, hij wil elke bal, hoe moeilijk ook", vertelt hij aan tafel bij de NOS. Van der Vaart is het met zijn collega eens. "Hij doet toch wel wat hij wil. Waar hij ook staat. Mensen zeggen altijd: hij verdedigt niet mee. Maar hij doet zó stinkend zijn best. Alle dreiging komt bij hem vandaan."

Van der Vaart zag dat Feyenoord-aanvoerder Berghuis een frisse indruk maakte bij zijn invalbeurt en vergelijkt zijn spel met dat van Calvin Stengs. "Hij deed het weer goed. Hij speelt heel volwassen, bij Stengs heb je heel vaak het gevoel dat je naar een jeugdspeler zit te kijken. Berghuis doet logische, simpele dingen en was natuurlijk erg belangrijk met de assist."