Memphis geeft Oranje compliment: 'Ik weet niet hoe vaak ik ben getrapt'

Memphis geeft Oranje compliment: 'Ik weet niet hoe vaak ik ben getrapt'

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 07:09do 19-11-2020 om 07:09

De zwakke openingsfase en het verschrikkelijke veld waren Memphis Depay een doorn in het oog tijdens het Nations League-duel met Polen. De aanvaller van het Nederlands elftal ziet desondanks voldoende aanknopingspunten.

Oranje won met 1-2, maar kwam wel eerst op achterstand. "We begonnen niet goed, niet scherp. Dan moet je het weer herstellen. Dat is heel erg frustrerend", verzucht Memphis bij de NOS. "Om naar te kijken, maar ook voor ons. Dan moet je toch iets gaan verzinnen. Nu komt de druk weer bij ons te liggen en dat is gewoon niet nodig. Daarin moeten we echt kritisch op onszelf zijn."

Nederland creëerde veel kansen, maar achterin stond de deur regelmatig open. "Ik ben geen verdediger, dus ik weet niet precies wat er misgaat. Maar als aanvaller zie je dat je gelijk kansen creëert. Dan moet je net de finesse hebben om het af te maken. En een paar keer glijd je gewoon weg. Het veld was schandalig", vervolgt Memphis. "Toch trek je hem nog recht in de tweede helft. Die strijd leveren we, daarvoor mogen we ons complimenteren. Ik weet niet hoe vaak ik ben getrapt."

Memphis maakte samen met Georginio Wijnaldum het verschil tegen de Polen. Hij knalde een strafschop overtuigend achter doelman Lukasz Fabianski. "Ik probeer naar mijn intuïtie te luisteren. Soms hard, soms zacht, zoals bij een panenka." Het duo was nu verantwoordelijk voor veertien van de laatste twintig goals. "We hadden het er net nog over: waarom deden we dat twee jaar geleden niet? We weten het ook niet. Vertrouwen? De rol die je krijgt? Wij willen belangrijk zijn, maar heel het team zoekt ons goed."

Memphis scoorde zondag als linksbuiten, tegen Polen deed hij dat als spits. "Ja, was lekker", zegt hij met een knipoog over zijn positie. "Maar uiteindelijk gaan we niet door. Wij willen prijzen winnen", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws