'Mogelijk samenwerking tussen Liverpool en AZ door deal van 502 miljoen euro'

'Mogelijk samenwerking tussen Liverpool en AZ door deal van 502 miljoen euro'

19-11-2020 09:54 Laatste update: 12:43
48

Liverpool komt binnenkort mogelijk voor twintig procent in handen van RedBall Acquisitions. De deal van 502 miljoen euro kan weleens leiden tot een samenwerking met AZ, voorspelt The Liverpool Echo donderdag.

RedBall Acquisitions wil een deel van de aandelen van eigenaar Fenway Sports Group overnemen en heeft een voetbalimperium voor ogen, met Red Bull als lichtend voorbeeld. RedBall is opgezet door miljardair Gerry Cardinale én Billy Beane, die in september al een aandeel van vijf procent in AZ nam en ook een belang in Barnley heeft. Beane vergaarde beroemdheid met zijn Moneyball-principe in het honkbal, waarna hij ook in het voetbal voet aan de grond heeft gekregen.

Liverpool Echo stelt dat de betrokkenheid van Beane bij AZ belangstelling wekt en hint naar een toekomstige samenwerking met Liverpool. De krant wijst op Chelsea en Manchester City, die eerder al samenwerkingen in Nederland aangingen met respectievelijk Vitesse en NAC Breda. Het is de vraag of de Alkmaarders het zien zitten om tweede viool te spelen, maar ze zullen hoe dan ook het meeste uit het netwerk van Beane willen halen. Een samenwerking met The Reds is daarmee aantrekkelijk, klinkt het. 

Overigens nam Cardinale afgelopen zomer met zijn bedrijf RedBird Capital Partners ook al het Franse Toulouse voor 85 procent over.