Kraay eens met snoeiharde kritiek Derksen: Het oogt best wel heel traag

Kraay eens met snoeiharde kritiek Derksen: "Het oogt best wel heel traag"

19-11-2020 10:18
115

Hans Kraay junior begrijpt de harde kritiek van Johan Derksen op Daley Blind. De analist van Veronica Inside noemde de verdediger van Ajax en het Nederlands elftal maandagavond een 'gedateerde voetballer'.

"Hij is een te slechte verdediger voor de centrale positie, te traag voor linksback, en hij kan geen druk zetten als middenvelder. Op iedere positie hebben we een betere dan Daley Blind. Dat is gewoon afgelopen, die kan niet meer mee", zei Derksen onomwonden.

Wedden

Meer odds

Kraay was ook aanwezig in de uitzending en komt twee dagen later bij FOX Sports terug op de uitspraken van Derksen. "Ik snap wat hij bedoelt", reageert hij na de zege van het Nederlands elftal op Polen (1-2). "Zeker als Blind in het centrum speelt en hij heeft niet twee controleurs voor zich."

"Het oogt best wel heel traag", vervolgt Kraay. "Nu moet ik wel zeggen: als hij naast Matthijs de Ligt staat, dan wordt het gecamoufleerd. Aan de bal is hij nog steeds heel goed, maar verdedigend is het zeer, zeer kwetsbaar. Al is De Vrij-Blind geen dramatisch centrum."