'Het lijkt alsof er meer niet meer zo makkelijk gaat bij Blind, dat is dodelijk'

'Het lijkt alsof er meer niet meer zo makkelijk gaat bij Blind, dat is dodelijk'

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 16:30do 19-11-2020 om 16:30

De verdediging van het Nederlands elftal heeft woensdagavond tegen Polen (1-2 zege) geen goede indruk gemaakt op Telegraaf-rapporteur Kees Kist. Alleen Daley Blind krijgt een krappe voldoende.

Hans Hateboer, Stefan de Vrij en Patrick van Aanholt scoren een 5. "Ik draai er maar niet om heen, ik vond de hele defensie zwak tegen Polen", zegt Kist tegen De Telegraaf. "Misschien mocht Dumfries niet weer 90 minuten aan de bak, maar het verschil zie je gewoon. Hans heeft niet de killersmentaliteit van Dumfries."

"Ik geef drie keer een vijf aan vier man achterin. De vierde is Daley Blind en die krijgt een mager zesje", vervolgt de oud-international, die furore maakte bij AZ. "Bij Stefan (de Vrij, red.) leg ik de lat hoger dan bij anderen als het puur gaat om het verdedigen. Hij was in de Serie A de beste verdediger afgelopen seizoen. Van zo'n kerel verwacht ik dat hij beter dekt in Oranje. Met zijn kwaliteiten hoort hij een vaste waarde te zijn."

"Op zo'n avond tegen Polen hoop je dat Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk snel weer terug zijn in het hart van de defensie", recenseert Kist verder over Blind. "Daley heeft het nooit van zijn snelheid moeten hebben, maar in deze fase van zijn carrière lijkt het alsof er meer niet meer zo makkelijk gaat als vroeger. Op de plek waar hij nu staat is dat dodelijk."

En ook Van Aanholt krijgt een onvoldoende. "Je zou denken dat Patrick al genoeg heeft geleerd in de Premier League. Maar Owen Wijndal is amper 20 jaar en die doet het op de plek van linksachter gewoon slimmer. Ik zou drie van de vier verdedigers in de rust hebben gewisseld."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws