'Arsenal laat Aubameyang niet meer voor Gabon spelen na overnachting op vliegveld'

'Arsenal laat Aubameyang niet meer voor Gabon spelen na overnachting op vliegveld'

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 18:40do 19-11-2020 om 18:40

Laatste update: donderdag 19 november 2020 om 18:42do 19-11-2020 om 18:42

Naar verwachting gaat Pierre-Emerick Aubameyang de komende tijd niet meer uitkomen voor de nationale ploeg van Gabon. De nationale selectie van dat land moest namelijk overnachten op een vliegveld in Gambia, vermoedelijk door niet geaccepteerde coronatesten. Bij Arsenal zou dit in het verkeerde keelgat zijn geschoten.

Op social media gaan verschillende foto's rond waarop te zien is hoe de spelers van Gabon genoodzaakt zijn om op de grond te slapen op het vliegveld van de Gambiaanse hoofdstad Banjul. Aubameyang en zijn ploeg waren naar Gambia afgereisd om aldaar een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup te spelen (2-1 nederlaag). Africa Foot United meldt dat de spelers van Gabon door niet geaccepteerde coronatesten het land niet in mochten.

Patrice Neveu, teammanager van Gabon, vertelt in gesprek met Canal Plus dat Arsenal maatregelen heeft genomen. "Arsenal heeft Pierre-Emerick gebeld. Nu ze hem in deze omstandigheden hebben gezien, is het voorbij. Ze laten hem niet meer komen, en dat geldt ook voor spelers van andere clubs. Dat is begrijpelijk. Het zijn spelers van hoog niveau en als ze voor interlands afreizen, moeten ze zich comfortabel voelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws