'Vreselijke dag voor Aubameyang en co: nederlaag na overnachting op de grond'

'Vreselijke dag voor Aubameyang en co: nederlaag na overnachting op de grond'

Gepubliceerd: maandag 16 november 2020 om 23:41ma 16-11-2020 om 23:41

Een vreselijke nacht voor Pierre-Emerick Aubameyang en de rest van het nationale team van Gabon. Zij moesten in de nacht van zondag op maandag op de grond van het vliegveld in Banjul, de hoofdstad van Gambia, slapen.

In het kader van de kwalificatie voor de Afrika Cup moest Gabon, met Arsenal-spits Aubameyang in de gelederen, naar Gambia afreizen om daar een wedstrijd te spelen. Bij aankomst moest de nationale selectie echter bijzonder lang wachten. De autoriteiten in Gambia vroegen volgens diverse Afrikaanse media een extra coronatest, die niet voorhanden was.

Daardoor moest de nationale ploeg van Gabon wachten tot er coronatests beschikbaar waren, die vervolgens ondergaan konden worden. Dat duurde erg lang: Aubameyang en de zijnen moesten zelfs op de grond van het vliegveld slapen omdat er geen onderdak voor de spelers was geregeld. Op foto's is te zien dat spelers op handdoeken en tegen tassen aan op de harde vloer liggen.

Het nachtje op de luchthaven bleek de voetballers uit Gabon niet in de koude kleren te zijn gaan zitten. Gambia won thuis met 2-1 dankzij twee goals van Musa Barrow, spits van Bologna.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws