Götze haalde al snacks uit de muur: 'Typisch Nederlands, dat heb ik wel gedaan'

Götze haalde al snacks uit de muur: 'Typisch Nederlands, dat heb ik wel gedaan'

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 18:16do 19-11-2020 om 18:16

Mario Götze voelt zich niet in het buitenland wanneer hij in Nederland verblijft. De Duitser, die de afgelopen transferperiode voor twee seizoenen tekende bij PSV, is blij dat zijn vaderland niet heel ver weg is.

De aanvallende middenvelder van de Eindhovenaren ziet weinig verschillen tussen Nederland en Duitsland en kan daarom ook gemakkelijk aarden. "Ik moet toegeven dat het hier niet helemaal als het buitenland voelt", zegt hij in een groot interview met Sport1. "Dat komt door de mensen en de cultuur, die zijn bijna hetzelfde als in Duitsland. Als ik verder weg van Duitsland zou zijn gegaan was het zeker anders geweest."

Daarnaast waardeert Götze de aanwezigheid van zijn landgenoten. Collega-spelers Philipp Max, Timo Baumgartl, Adrian Fein en Lars Unnerstall komen ook uit Duitsland. "Dat heeft me heel erg geholpen. Ik kende de fitnesstrainer al heel lang van het nationale team, en natuurlijk komen Roger Schmidt en zijn staf ook uit Duitsland. Dat maakt het gemakkelijker dan wanneer je ergens heengaat waar je niemand kent en de taal niet spreekt."

De interviewer van dienst wil graag weten of Götze ook al eens een hamburger of een kroket uit de muur getrokken heeft bij de snackbar. De Duitser moet lachen als hij die vraag krijgt. "Dat is echt typisch Nederlands inderdaad. Er zijn tijden geweest dat mijn vrouw en ik dat gedaan hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws