'Mario Götze was op de markt, maar alles moest kloppen en dat was niet het geval'

'Mario Götze was op de markt, maar alles moest kloppen en dat was niet het geval'

16-11-2020 10:10 Laatste update: 11:33
6

Hertha BSC heeft in de afgelopen transferperiode afgezien van Mario Götze. De 28-jarige Duitser stond in de belangstelling van de Bundesliga-club, maar belandde uiteindelijk bij PSV.

Michael Preetz, algemeen directeur van Hertha, vindt het mislopen van Götze geen gemiste kans. "Mario was op de markt, maar alle voorwaarden moesten goed zijn om de transfer door te laten gaan. Dat was niet het geval", vertelt Preetz aan Kicker. Götze koos uiteindelijk in de laatste uren van de zomerse transferperiode voor PSV, waar hij zich weer in de kijker heeft gespeeld van de Duitse bondscoach Joachim Löw.

Hertha BSC besloot wél Deyovaisio Zeefuik, Jhon Córdoba, Alexander Schwolow, Omar Alderete en Mattéo Guendouzi vast te leggen. Daar werd 33,5 miljoen euro voor uitgetrokken. Preetz: "We zijn heel tevreden met de resultaten van afgelopen zomer. Het is veel te vroeg om de balans op te maken, maar het merendeel van de nieuwkomers heeft al goed gepresteerd."

Hertha BSC, dat financieel wordt gesteund door de steenrijke ondernemer Lars Windhorst, is bezig aan een wisselvallig seizoen. De club uit de hoofdstad staat twaalfde.