Tegengeluid na Götze-nieuws van Löw: 'Hij is geen versterking voor Duitsland'

Tegengeluid na Götze-nieuws van Löw: 'Hij is geen versterking voor Duitsland'

10-11-2020 16:17
103

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft de deur voor Mario Götze richting de nationale ploeg weer opengezet, maar Lothar Matthäus is daar minder enthousiast over. Hij denkt niet dat de PSV'er iets aan de ploeg toevoegt.

Löw onthulde maandag dat hij serieus rekening houdt met een terugkeer van Götze bij de Duitse ploeg. 'Hij was extreem positief over de ontwikkelingen van Mario Götze. Ik ben ook blij dat Mario in Eindhoven een nieuw thuis heeft gewonnen, hij voelt zich er overduidelijk op zijn gemak en presteert erg goed. Het is leuk om te zien', schrijft Matthäus in zijn column voor Sky Sport.

'Maar ik denk dat Löw weinig zorgen heeft, zeker voorin niet. En omdat Mario snelheid mist, zie ik in hem geen versterking voor de nationale ploeg. Maar Löw is tot alles in staat. Hij steunt de spelers aan wie hij zijn grootste successen te danken heeft. Mario hoort in deze categorie, alleen al vanwege zijn winnende goal in de WK-finale van 2014', schrijft Matthäus.

Thomas Müller, Mats Hummels en Jerome Boateng hoeven niet meer te rekenen op een belletje van Löw. 'Hij zei dat ze alleen kans maken als sleutelspelers niet leveren. Voor mij betekent dat dat Hummels, Boateng en Müller alleen kans hebben op het EK als anderen geblesseerd zijn. Maar er zit nog steeds geen ontwikkeling in het spel en de resultaten zijn niet goed. De druk op hem zal toenemen en de roep om Müller, Hummels of Boateng zullen vast en zeker niet ongehoord blijven.'