Stap van PSV naar Man City zorgt voor teleurstelling: 'Kwestie van vertrouwen'

Stap van PSV naar Man City zorgt voor teleurstelling: 'Kwestie van vertrouwen'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 16:14vr 20-11-2020 om 16:14

Laatste update: vrijdag 20 november 2020 om 16:18vr 20-11-2020 om 16:18

Angeliño was van mening dat hij na zijn periode bij PSV klaar was voor het grote werk bij Manchester City, maar trainer Pep Guardiola gaf de Spanjaard niet het vertrouwen dat hij nodig had. Angeliño vertrok naar RB Leipzig, waar hij wél het vertrouwen krijgt van Julian Nagelsmann.

Angeliño is een van de grote uitblinkers bij Leipzig en heeft al vijf doelpunten gemaakt dit seizoen. City stond open voor een verhuurperiode van de Spaanse linksback, terwijl het zelf krap zit qua spelers op die positie. Angeliño is blij dat hij dit seizoen in Duitsland actief is. "Het is een kwestie van vertrouwen", begint hij in gesprek met AS Diario. "Voor mijn tijd in Nederland was ik niet klaar om voor City te spelen, maar na mijn periode bij PSV wist ik dat ik er klaar voor was. Ik heb vastigheid nodig."

Die vastigheid kon Guardiola hem bij City niet bieden. Angeliño kwam af en toe wel in actie voor The Citizens, maar stond nooit een lange reeks wedstrijden in de basis. "Ik weet niet wat het was", vervolgt de linksback. "Er ontbrak iets aan. Toen kwam ik bij Leipzig en vanaf dag één liet Julian me vrijwel alles spelen, daar ben ik erg blij mee."

Angeliño is zeer lovend over de Leipzig-trainer en ziet gelijkenissen tussen hem en Guardiola. "Qua voorbereiding, training en ze weten allebei wat ze willen. Ik denk dat ze voor 95 procent hetzelfde zijn", sluit Angeliño af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws