Diemers pareert kritiek: 'Niet met Frenkie vergelijken, maar hij doet dat ook'

Diemers pareert kritiek: 'Niet met Frenkie vergelijken, maar hij doet dat ook'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 16:50vr 20-11-2020 om 16:50

Laatste update: vrijdag 20 november 2020 om 17:13vr 20-11-2020 om 17:13

Mark Diemers neemt het aankomend weekend met Feyenoord op tegen zijn oude ploeg Fortuna Sittard. Het wordt hem in Rotterdam af en toe verweten te veel met de bal te dribbelen, maar daar is Diemers het niet helemaal mee eens. Hij benoemt het spel van Frenkie de Jong bij FC Barcelona.

Diemers houdt ervan om met de bal aan zijn voet naar een opening te zoeken. Dat hij volgens sommige Feyenoord-fans te lang met de bal loopt, doet er volgens hem niet toe. "Ik vind dat een mooie discussie. Als je bepaalde kwaliteiten hebt, waarom zou je die niet benutten?", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik wil mezelf in de verste verten niet vergelijken met De Jong. Maar dat is ook een speler die veel dribbelt. Van hem zeggen mensen ook dat hij het moet afleren. Maar ik denk vooral dat je vanuit je kwaliteiten moet spelen."

Bij Fortuna Sittard, de tegenstander van Feyenoord aanstaande zondag, is het de afgelopen weken onrustig. Trainer Kevin Hofland werd op straat gezet en Sjors Ultee neemt zijn taken tijdelijk over. "Ik vond het pijnlijk dat Hofland en zijn assistent Kristof Aelbrecht ontslagen zijn. Ik heb mijn bedenkingen bij de beslissing, maar dat zijn keuzes die daar gemaakt zijn en ik speel niet meer bij Fortuna. Als ik dat nog wel had gedaan, had ik daar wel wat van gezegd."

Diemers merkt dat het verschil tussen Fortuna en Feyenoord groot is. "Van Feyenoord wordt elke week verwacht dat we winnen. Als je bij Fortuna een keer won, was het feest en was het geweldig allemaal. Hier is het vanzelfsprekend dat je wint. Dus als je dan een keer gelijkspeelt of verliest, is er gelijk meer heisa in de tent", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws