Van der Vaart positief: 'Zowel Ajax als PSV zou daar fluitend kampioen worden'

Van der Vaart positief: 'Zowel Ajax als PSV zou daar fluitend kampioen worden'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 20:02vr 20-11-2020 om 20:02

De Champions League-wedstrijd van volgende week tegen FC Midtjylland zou geen problemen op mogen leveren voor Ajax. Dat vindt Rafael van der Vaart, die stelt dat de Amsterdammers in de Johan Cruijff Arena met '4-0 of 5-0 moeten winnen'.

De eerste confrontatie tussen beide ploegen leverde een moeizame 1-2 overwinning op voor Ajax. "Normaal moet Ajax die pot thuis met 4-0 of 5-0 kunnen winnen", vertelt Van der Vaart in gesprek met de VARAgids. "Ook al gaven veel spelers niet thuis in de eerste ontmoeting."

De Eredivisie is in Europa absoluut geen grote competitie, maar het verschil tussen de Nederlandse en de Deense competitie is volgens Van der Vaart groot. "Zowel Ajax als PSV zou fluitend kampioen worden van Denemarken. De Nederlandse top is sterker dan de Deense."

Quincy Promes weet de verwachtingen dit seizoen nog niet waar te maken in Amsterdam, maar Van der Vaart denkt te weten waar dat aan ligt. "Waarom was Promes zo goed? Dat kwam door de combinatie met Ziyech. Daarom zie je Promes nu een beetje als een grijze muis rondlopen", sluit Van der Vaart af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws