Raiola: 'Dan ga ik op hem staan, maar Zlatan gaat gewoon door met push ups'

Raiola: 'Dan ga ik op hem staan, maar Zlatan gaat gewoon door met push ups'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 23:40vr 20-11-2020 om 23:40

Zlatan Ibrahimovic is nog lang niet versleten. Dat stelt zijn zaakwaarnemer en vriend Mino Raiola in gesprek met de Volkskrant. Hij verwacht dat de inmiddels 39-jarige oud-Ajacied nog wel even doorgaat bij AC Milan.

Raiola loopt soms letterlijk over Ibrahimovic heen. "Dan is hij oefeningen aan het doen. Ga ik even op hem staan. Gaat-ie gewoon door met push ups. En ik ben niet de allerlichtste, hè." Volgens de Nederlands-Italiaanse belangenbehartiger is de Zweed nog niet klaar. "Hij kan door tot zijn vijftigste, maar hij wil alleen nog op het hoogste niveau spelen. Voorlopig kan hij door. Je ziet het toch? Hij heeft heel Milan gereanimeerd, hij is negentig procent van die ploeg."

Ibrahimovic is nog topfit, maar heeft geen team van specialisten. "Hij kent zijn lichaam verschrikkelijk goed, is daar alleen maar extremer geworden. Het is bijna exacte wetenschap hoe hij leeft voor zijn sport." En de aanvaller helpt daarmee ook anderen. Zo boekte hij eens een helikoptertour met een teamgenoot. "Ze zouden vliegen om elf uur, hadden de avond ervoor nog een wedstrijd gespeeld. Dus die ploegmaat zegt: oké dan ben ik om half elf bij jou. Nee, zei Zlatan, je bent er om half negen. Hoezo, zei die ploegmaat. Nou, zei Zlatan, we gaan eerst twee uur trainen."

Dat Ibrahimovic zichzelf regelmatig vergelijkt met een leeuw en zelfs God, moet met een knipoog worden genomen. Al zit daar wel een serieuze ondertoon bij, weet Raiola. "Hij daagt zichzelf uit met die uitspraken. Geloof me, hij is onvoorstelbaar zelfkritisch. Falen past niet bij hem, dan wordt-ie gek." Ibrahimovic verlangt het uiterste van zichzelf én zijn ploeg. "En het lukt hem ook. Waar was Paris Saint-Germain voordat hij kwam? Waar was Milan? Hij zet de standaard waar die clubs nog jaren van profiteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws