Golden Boy-ranglijst bekend: weinig steun voor Gravenberch, Dest en Bakker

Golden Boy-ranglijst bekend: weinig steun voor Gravenberch, Dest en Bakker

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 13:03za 21-11-2020 om 13:03

Erling Haaland is de Golden Boy van 2020, maar bij de laatste twintig kanshebbers zaten ook Ryan Gravenberch, Sergiño Dest en Mitchel Bakker. De drie kregen niet al te veel vertrouwen van het panel met journalisten dat oordeelde over de verschillende spelers.

Inmiddels heeft Tuttosport de top-zeventien bekend gemaakt. Ajax-middenvelder Gravenberch was de enige Eredivisie-speler die nog in de race was om de felbegeerde prijs. Hij is uiteindelijk op plaats vijftien geëindigd: hij kreeg één punt, hetgeen betekent dat er één jurylid is dat Gravenberch het op vier na grootste talent van Europa vindt. Dest staat één plek boven Gravenberch, met drie punten.

Tuttosport organiseert elk jaar de Golden Boy Award. Journalisten mogen stemmen op de in hun ogen beste talenten ter wereld. De Telegraaf is de enige Nederlandse krant die mag stemmen. Ieder jurylid krijgt de kans om vijf talenten aan te dragen in de strijd om de award. Het is niet helemaal duidelijk waar Bakker geëindigd is in de top-twintig: hij is een van de spelers die op plaats achttien, negentien of twintig is geplaatst. Eén ding is zeker: meer dan één punt heeft Bakker niet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws