Tottenham Hotspur wint met twee schoten tussen de palen van Man City

Tottenham Hotspur wint met twee schoten tussen de palen van Man City

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 20:20za 21-11-2020 om 20:20

Tottenham Hotspur heeft zich zaterdagavond gepresenteerd als een serieuze titelkandidaat in de Premier League. De dodelijk effectieve ploeg van José Mourinho hield in eigen huis Manchester City in bedwang en heeft Chelsea weer afgelost als lijstaanvoerder.

De gasten uit Manchester moesten al na vijf minuten in de achtervolging, met dank aan het koningskoppel van Tottenham. Harry Kane leidde de aandacht van de Manchester City-verdedigers af, waardoor Heung-Min Son achter de laatste lijn kon opduiken. De Zuid-Koreaan nam een afgemeten pass van Tanguy Ndombélé in ontvangst en rondde beheerst af: 1-0. Doordat een treffer van Kane even later werd afgekeurd, ging de goal van Son de boeken in als Spurs' enige poging tussen de palen van de eerste helft.

Manchester City probeerde van alles, maar kon nauwelijks bressen slaan in de Noord-Londense muur. Aymeric Laporte slaagde daar wél in, maar de VAR verpestte het feestje van The Citizens: Gabriel Jesus had in de daaraan voorafgaande aanval namelijk hands gemaakt. In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien: Manchester City zocht tevergeefs naar een opening, Tottenham hield de boel achterin dicht én sloeg bij de eerste de beste mogelijkheid toe.

Die diende zich na een uur spelen aan: Kane zette de aanval op, Son en Steven Bergwijn waren ditmaal de bliksemafleiders en Giovani Lo Celso kwam vrij op links. De pas ingevallen Argentijn werd gevonden door Kane en rondde koeltjes af: 0-2. De mannen van Pep Guardiola kwamen deze klap niet meer te boven en Tottenham trok de wedstrijd geroutineerd over de streep. Alleen Laporte kreeg in de laatste minuut nog een opgelegde kopkans, maar de verdediger wist Hugo Lloris niet te passeren.

De Noord-Londenaren komen op twintig punten en kunnen zondag klaar gaan zitten voor Liverpool-Leicester City. Als die kraker in een gelijkspel eindigt, gaat Tottenham als enige koploper de nieuwe week in. Manchester City blijft in de middenmoot van de Premier League bungelen en lijkt niet in staat om zich dit seizoen in de titelrace te mengen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws