Grote Haaland-show in Berlijn: vier (!) goals op dag van Golden Boy-benoeming

Grote Haaland-show in Berlijn: vier (!) goals op dag van Golden Boy-benoeming

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 22:24za 21-11-2020 om 22:24

Borussia Dortmund is zaterdagavond weer wat dichterbij Bayern München gekropen, nadat Der Rekordmeister verrassend punten liet liggen tegen Werder Bremen. Kersvers Golden Boy Erling Braut Haaland fleurde zijn toch al feestelijke zaterdag op met een loepzuivere hattrick tegen Hertha BSC.

Aanvankelijk ging het niet bepaald van een leien dakje voor BVB: het had een overschot aan balbezit, maar kon niet veel kansen creëren en kwam na een half uur spelen op achterstand. Matheus Cunha probeerde het eens van grote afstand en passeerde Roman Bürki met zijn strakke inzet: 1-0.

Die schade werd in het eerste kwartier na rust echter al gerepareerd door Haaland; die de stand eigenhandig naar 1-3 tilde. De Noor tikte van dichtbij de gelijkmaker binnen, vond niet veel later ook de verre hoek en maakte na een uur zijn hattrick vol na een indrukwekkende sprint. Raphaël Guerreiro maakte nog een vierde voor Dortmund en Cunha scoorde vanaf de penaltystip zijn tweede van de avond: 1-4 en 2-4.

Het slotakkoord was echter 'gewoon' weer voor Haaland: de spits werd bediend door Jude Bellingham en maakte ook meteen nummer vier van de avond. Youssoufa Moukoko gaf de wedstrijd een extra historisch tintje: de net zestien jaar geworden Kameroener kroonde zich tot jongste Bundesliga-debutant aller tijden. Dortmund komt op achttien punten en hijgt samen met Bayer Leverkusen koploper Bayern in de nek.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws