PEC en FC Utrecht winnen opnieuw niet, drama voor routinier Janssen

PEC en FC Utrecht winnen opnieuw niet, drama voor routinier Janssen

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 22:55za 21-11-2020 om 22:55

Laatste update: zondag 22 november 2020 om 13:15zo 22-11-2020 om 13:15

PEC Zwolle en het FC Utrecht van René Hake blijven kwakkelen. PEC had zaterdag meer recht op de zege dan FC Utrecht, maar beide teams moesten genoegen nemen met een puntje.

De eerste helft stond vanuit Utrechts oogpunt in het teken van het wegvallen van Willem Janssen. De routinier was maandenlang uit de roulatie met een zware knieblessure, mocht weer eens in de basis beginnen, maar viel na amper een half uur al geblesseerd uit. PEC was op dat moment het dichtst bij een doelpunt gekomen, maar een afstandspoging van Mustafa Saymak ging via de lat over. Diezelfde Saymak had kort na het uitvallen van Janssen alsnog succes. Zijn inzet van afstand werd door Django Warmerdam van richting veranderd, waardoor doelman Maarten Paes kansloos was: 1-0.

FC Utrecht besloot al snel om er iets meer werk van te maken: Simon Gustafson rook voor rust al aan de gelijkmaker, maar doelman Michael Zetterer voorkwam dat. PEC kwam aanvankelijk sterker uit de kleedkamer en Immanuel Pherai werd ternauwernood afgestopt door Paes, maar de 1-1 viel na een uur spelen alsnog. Mimoun Mahi nam een gevoelig passje van Gyrano Kerk in ontvangst en rondde af vanuit een moeilijke hoek.

PEC liet zich niet kennen en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar had niet veel geluk. Een treffer van Jesper Drost werd na langdurig VAR-beraad afgekeurd en Eliano Reijnders trof de paal. Tijdens de slotfase kwam er geen verandering in de score. Thomas Lam leek zijn tweede rode kaart van het seizoen te krijgen, maar werd gespaard door de VAR. FC Utrecht kwam uiteindelijk op tien punten, PEC op acht: beide teams blijven in de middenmoot van de Eredivisie hangen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws