Kritiek op keuze KNVB: 'Al die spelers van Ajax zijn toch international'

Kritiek op keuze KNVB: 'Al die spelers van Ajax zijn toch international'

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 10:56zo 22-11-2020 om 10:56

Waar Feyenoord en AZ zijn vrijgeloot in de tweede ronde van de KNVB Beker, moeten Ajax en PSV tot verbazing van Ronald de Boer wél aan de bak. De Amsterdammers nemen het op tegen FC Utrecht, terwijl de Eindhovenaren af moeten rekenen met De Graafschap.

De Boer vindt het gek dat de teams die actief zijn in de Champions League en Europa League niet gesteund worden, gezien het zeer drukke programma. "Het wordt steeds duidelijker dat vooral de topclubs daar steeds meer problemen mee krijgen", zegt de oud-international bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "We beginnen nu pas aan een heel drukke periode."

"Ik begrijp die andere clubs wel, maar als je nu goed kijkt naar alle topclubs", gaat De Boer verder. "Al die jongens bij die clubs zijn internationals en ze strijden mee in de Champions League. Ze zijn eigenlijk in één ruk doorgegaan en vliegen van hot naar her. Op een gegeven moment raak je ook mentaal een beetje op. Je ziet ze steeds vaker als bosjes omvallen. Dan denk je: dit gaat de verkeerde kant op met de topclubs."

In de talkshow van Voetbal International sluit Ralf Seuntjens zich daar volledig bij aan. "Ik denk dat alle clubs wel solidair waren geweest, als ze Ajax en PSV - de clubs die Europees spelen - uit de KNVB Beker houden", zegt de aanvaller, die het met De Graafschap dus opneemt tegen PSV. "Dat die clubs gewoon een bye krijgen, zeg maar. Ik denk ook dat het voor het Nederlandse voetbal beter was geweest."

"Ze schuiven wel wedstrijden van Ajax naar voren voordat ze in de Champions League spelen", vervolgt Seuntjens. "Je had het Nederlandse voetbal een dienst kunnen bewijzen. Al die spelers van Ajax zijn toch international. Daar had je verstandiger mee om kunnen gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws