'Brands maakt naam in Premier League en staat mogelijk voor toptransfer'

'Brands maakt naam in Premier League en staat mogelijk voor toptransfer'

22-11-2020 11:16
36

Marcel Brands kan een 'toptransfer' maken in de Premier League. De Nederlandse director of football van Everton is de belangrijkste kandidaat om aan de slag te gaan bij Manchester United, zo meldt The Sun zondag.

Volgens de boulevardkrant staat de voormalig technisch manager van PSV er goed op in Engeland na een indrukwekkende transferzomer van Everton. Brands haalde de Colombiaanse ster James Rodríguez naar Goodison Park, maar ook spelers als Allan en Abdoulaye Doucouré.

Brands loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract bij The Toffees. Hij staat in de belangstelling van AS Roma, maar nu wordt de Nederlander ook nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United. De Premier League-grootmacht wil eindelijk een technisch directeur aanstellen en ziet in de ervaren Brands de ideale kandidaat.

'Brands kwam in 2018 naar Everton en vernieuwde het aankoopbeleid en de methodes bij de club, na enkele wisselvallige jaren', schrijft The Sun. 'In wat een genadeloos en corrupt vakgebied kan zijn in het voetbal, staat hij zeer hoog aangeschreven vanwege zijn eerlijkheid, directheid en kennis.' De krant noemt Brands dan ook 'de ideale kandidaat', als United wil vernieuwen.

Momenteel is vice-voorzitter Ed Woodward nog belast met het transferbeleid, maar hij krijgt veel kritiek. Hij haalde in de voorbije transferperiode Donny van de Beek naar Old Trafford, maar greep naast Jadon Sancho. Bovendien flopten de voorbije jaren dure aankopen als Alexis Sánchez en Ángel Di María.