De Boer: 'Danilo is een balvirtuoos, hij beheerst dat veel beter dan Traoré'

De Boer: 'Danilo is een balvirtuoos, hij beheerst dat veel beter dan Traoré'

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 11:45zo 22-11-2020 om 11:45

Ronald de Boer denkt dat Danilo Pereira alsnog kan doorbreken bij Ajax. Volgens de analist en oud-speler van de Amsterdammers past de 21-jarige Braziliaan wellicht wel beter in de Johan Cruijff Arena dan Lassina Traoré.

De Boer vindt Danilo beter in de kleine ruimte dan de Burkinees. "Als je het over Traoré hebt, dan vind ik dat Danilo dat veel beter beheerst. Hij heeft zachte voetjes", zegt De Boer bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Het is echt een Braziliaan, een balvirtuoos. Hij kan heel kort wegdraaien en met links en rechts schieten. Hij heeft snelheid, overzicht en denkt niet alleen aan doelpunten. Hij heeft oog voor medespelers."

"Hij heeft de potentie om een heel goede spits te worden. Ook bij Ajax", vervolgt De Boer, die denkt dat Danilo er goed aan heeft gedaan om zich in de luwte te ontwikkelen in Enschede. "Twente is een heel goede zet voor hem geweest. Maar druk hoort ook bij voetbal. Kan hij er straks mee omgaan als hij bekritiseerd wordt? Dat weten we niet. Maar in potentie, als je ziet hoe hij beweegt, is het wel een Ajax-speler."

Danilo moet zich nu vooral fysiek ontwikkelen, stelt De Boer. Dan liggen er komend seizoen mogelijk kansen in Amsterdam voor de aanvaller, die al acht keer scoorde en vier assists gaf in acht Eredivisie-duels. "Traoré is ook geen onbetwiste nummer negen bij Ajax. Bij echt grote wedstrijden ga je toch denken: we gaan Tadic gebruiken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Danilo het nog maken bij Ajax?

Ja
82%
Nee
18%
(1872 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws