LIVE-discussie: coronaschade beperkt bij Heerenveen, mutaties in alle RKC-linies

LIVE-discussie: coronaschade beperkt bij Heerenveen, mutaties in alle RKC-linies

22-11-2020 15:54 Laatste update: 16:21
14

SC Heerenveen maakte zaterdag bekend dat twee spelers uit voorzorg in thuisisolatie moesten blijven, vanwege een coronabesmetting op de club. De schade is echter beperkt gebleven, blijkt uit de opstelling voor het uitduel met RKC Waalwijk, dat om 16.45 uur begint.

Ten opzichte van de met 0-3 verloren thuiswedstrijd tegen AZ is alleen Oliver Batista Meier uit de basiself verdwenen. Sieben Dewaele vervangt de Bayern München-huurling op het middenveld. Spits Henk Veerman mag weer proberen om op gelijke hoogte te komen met Eredivisie-topschutters Giorgios Giakoumakis en Danilo.

RKC-trainer Fred Grim heeft de bezem door zijn elftal gehaald na de 0-2 thuisnederlaag tegen Sparta. In iedere linie is er een Waalwijkse pion ingewisseld. Linksback Luuk Wouters moet plaatsmaken voor routinier Paul Quasten, op het middenveld wordt Ayman Azhil vervangen door Richard van der Venne, terwijl Finn Stokkers collega-spits Vitalie Damascan op de bank houdt.

De opstellingen
RKC Waalwijk: Lamprou; Bakari, Meulensteen, Touba, Quasten; Anita, Van der Venne, Tahiri; Ngonge, Stokkers, John.
SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, J. Veerman, Dewaele; Nygren, H. Veerman, Van Bergen.