AD: Fortuna Sittard ziet drie mogelijke opvolgers voor ontslagen Hofland

AD: Fortuna Sittard ziet drie mogelijke opvolgers voor ontslagen Hofland

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 16:40zo 22-11-2020 om 16:40

Laatste update: zondag 22 november 2020 om 16:44zo 22-11-2020 om 16:44

Alexander Zorniger is één van de drie kandidaten om de nieuwe trainer van Fortuna Sittard te worden. De Duitse trainer was afgelopen zomer ook in beeld om aan de slag te gaan bij FC Twente, maar de club uit Enschede koos voor Ron Jans.

Zorniger was de afgelopen vier seizoenen trainer bij het Deense Bröndby IF en kan nu op de interesse van Fortuna rekenen, meldt het Algemeen Dagblad. Zondagmiddag stond Sjors Ultee voor de groep bij de club uit Limburg tijdens de 1-3 nederlaag tegen Feyenoord. Hij hoopt op een definitieve aanstelling als trainer, maar het lijkt erop dat eigenaar Isitan Gün voor een naam van buitenaf gaat.

Twente leek deze zomer op weg om Zorniger naar de Grolsch Veste te halen, maar technisch directeur Jan Streuer gaf vervolgens aan liever een Nederlandse trainer te zien bij de club. De Duitse trainer trok zijn conclusies en Jans ging aan de slag in Enschede.

Naast Zorniger is ook de Turkse Duitser Tayfun Korkut een kandidaat om het stokje over te nemen van Hofland. Hij was in het verleden coach van onder meer Hannover 96, 1. FC Kaiserslautern, Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart. Bij laatstgenoemde club hield hij het slechts een aantal maanden vol. De derde optie is een vrij logische: Gün heeft een definitieve aanstelling voor Ultee nog niet uit zijn hoofd gezet, maar lijkt een voorkeur te hebben voor Zorniger of Korkut.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws