Uitstekend debuut voor Van den Brom, Real Sociedad als koploper naar Alkmaar

22-11-2020 17:59 Laatste update: 22:53
21

John van den Brom is uitstekend begonnen aan zijn nieuwe job als trainer van KRC Genk. De ploeg van de Nederlandse trainer won zondagavond met 4-1 van Royal Excel Moeskroen en meldt zich op plek drie.

KRC Genk - Royal Excel Moeskroen 4-1
De eerste goal in de Luminus Arena was er één van Nuno da Costa van de gasten uit Moeskroen. Een tegenvaller voor Van den Brom en zijn ploeg, maar nog voor de rust rechtten ze de rug. Junya Ito maakte er 1-1 van, waarna Genk in de tweede helft orde op zaken stellen. Theo Bongonda maakte twee goals en Paul Onuachu scoorde één keer, waardoor de einduitslag toch nog bijzonder ruim was.

Genk staat nu derde in de Jupiler Pro League en heeft maar een puntje minder dan Club Brugge, dat koploper is. Beerschot is de nummer twee en heeft hetzelfde puntenaantal als de ploeg van Van den Brom. Eerder in het seizoen verloor Genk met 5-2 van Beerschot en dus staan zij op onderling resultaat hoger.

Cádiz - Real Sociedad 0-1
Real Sociedad reist komende week als koploper van La Liga af naar Alkmaar. De Basken wonnen de lastige uitwedstrijd bij Cádiz met 0-1 door een kopgoal van Alexander Isak, waardoor het Atlético Madrid weer aflost aan kop van de ranglijst. Los Rojiblancos, die dit weekend de topper tegen Barcelona wisten te winnen, staan nu drie punten achter maar hebben wel nog twee wedstrijden tegoed.

Angers - Olympique Lyon 0-1
Memphis Depay maakte de negentig minuten vol bij OL en zag dat zijn ploeg het moeilijk had op bezoek bij middenmoter Angers. Diep in de tweede helft slaagde Lyon erin om het verschil te maken: Tino Kadewere was tien minuten voor tijd de gevierde man. De driepunter brengt Memphis en de zijnen naar de tweede plaats in de Ligue 1. Koploper Paris Saint-Germain, dat eerder dit weekend verloor van AS Monaco, staat vier punten los.

Leeds United - Arsenal 0-0
Het seizoen van Arsenal is voorlopig niet om over naar huis te schrijven. The Gunners staan kleurloos in de middenmoot van de Premier League en ook op bezoek bij promovendus Leeds United wist de ploeg van trainer Mikel Arteta niet te winnen. Een rode kaart voor Nicolas Pépé, die zijn tegenstander een kopstoot gaf, was het enige hoogtepunt van de wedstrijd en dus bleef het 0-0 op Elland Road.

Internazionale - Torino 4-2
De start van het seizoen verloopt vooralsnog matig voor Inter, maar in eigen huis heeft de ploeg in ieder geval drie punten overgehouden aan het treffen met Torino. Makkelijk ging het echter niet: de uitploeg kwam via Simone Zaza en Cristian Ansaldi op een 0-2 voorsprong, maar wist het niet vast te houden.

Het leek alsof Inter na een uur spelen wakker werd. Alexis Sánchez maakte de aansluitingstreffer en daarna was het hek van de dam. Romelu Lukaku zette drie minuten later de gelijkmaker op het scorebord en schoot zijn ploeg met nog ongeveer vijf minuten te spelen op voorsprong vanaf de penaltystip. Het slotakkoord was voor Lautaro Martínez, die de 4-2 maakte.

AS Roma - Parma 3-0
Een simpele overwinning voor Roma, dat in eigen huis drie doelpunten maakte tegen Parma. Met Karsdorp in de basis liep de thuisploeg al in de eerste helft uit naar een 3-0 voorsprong via Borja Majoral en twee treffers van Henrikh Mkhitaryan. Na rust ging de voet van het gaspedaal bij Roma, maar in de problemen kwamen de mannen van trainer Paulo Fonseca niet.

Sheffield United - West Ham United 0-1
West Ham kan drie punten bijschrijven. Het won op bezoek bij Sheffield United met 0-1 door een doelpunt van voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller. De Fransman schoot de bal van net buiten het strafschopgebied snoeihard raak. Hier bleef het bij op Bramall Lane.