Van Marwijk: 'Vreemd dat je dat nu hoort, Blind speelt al tien jaar lang zo'

Van Marwijk: 'Vreemd dat je dat nu hoort, Blind speelt al tien jaar lang zo'

22-11-2020 21:24
102

Bert van Marwijk begrijpt de kritiek op het spel van Daley Blind niet. De voormalig bondscoach van Oranje stelt dat de linkspoot van Ajax al jaren speelt zoals hij doet en dat vooral de opmerkingen over zijn snelheid op een vreemd moment komen.

Van Marwijk weet dat Blind niet de snelste is, maar neemt hem dat allerminst kwalijk. "Het is vreemd dat die kritiek nu te horen is, want hij speelt al tien jaar lang op hetzelfde niveau", zegt de oefenmeester in Rondo op Ziggo Sport. "Hij komt in de problemen met zijn snelheid als het elftal niet goed staat. Als het elftal wél goed draait is hij een veel betere speler."

Daarmee sluit de ex-bondscoach zich aan bij de opmerkingen van Erik ten Hag, die de 'fouten' van Blind weet aan matige organisatie bij Oranje. Khalid Boulahrouz, ook tafelgast in Rondo, vindt ook dat de Ajacied weinig te verwijten viel. "Je kunt iemand corrigeren, maar wel om wat hij is. Niet om wat hij niet is. Hij heeft niet de snelheid om iemand kort te dekken of ruimtes dicht te lopen."