Liverpool is ondanks blessuregolf dominant en wint Premier League-topper

22-11-2020 22:06
17

Liverpool heeft de Premier League-topper tegen Leicester City winnend afgesloten. The Reds waren dominant en stijgen door een 3-0 zege op hun directe concurrent naar plaats twee.

Er was Liverpool veel aan gelegen om Leicester, voorafgaand aan dit weekend de koploper van de Premier League, in eigen huis te verslaan. Alleen zo konden The Reds, de nummer vier van de competitie, voorkomen dat hun directe tegenstander en concurrenten Chelsea en Tottenham Hotspur verder weg zouden lopen op de ranglijst.

De ploeg van trainer Jürgen Klopp wordt geteisterd door een blessuregolf, maar wist op het eigen Anfield Road het initiatief wel te grijpen en The Foxes terug te dringen. Na ruim twintig minuten werd Liverpool ook nog eens een handje geholpen. Jonny Evans kopte een hoekschop op onbegrijpelijke wijze in eigen doel: 1-0.

De voorsprong sterkte de thuisploeg. Het was in de eerste helft beter dan Leicester en het was dan ook wachten op de tweede goal, die de wedstrijd in het slot zou gooien. Diogo Jota, uitblinker aan Liverpool-zijde, was degene die die belangrijke treffer voor zijn rekening nam. Hij schatte een puike voorzet van Andy Robertson op waarde en knikte de bal uitstekend binnen.

In de tweede helft kwam de zege van Liverpool niet meer in gevaar en werd de marge alleen nog maar groter. Vlak voor tijd kopte Roberto Firmino, die daarvoor een aantal kansen had laten liggen, de 3-0 tegen de touwen en bevestigde daarmee de dominantie van The Reds. Zij zijn nu de nummer twee van de Premier League en hoeven alleen Tottenham op doelsaldo voor te laten. Leicester is nu de nummer vier.