Gakpo uit kritiek op PSV-ploeggenoten: 'Soms moet je elkaar iets gunnen'

Gakpo uit kritiek op PSV-ploeggenoten: 'Soms moet je elkaar iets gunnen'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 10:11ma 23-11-2020 om 10:11

Cody Gakpo vindt dat de aanvallers van PSV in een wedstrijd beter met elkaar moeten communiceren. Tijdens de uitbeurt bij FC Twente (1-1) ging Eran Zahavi een aantal keer opzichtig voor eigen succes, terwijl een ploeggenoot er beter voor stond.

Gakpo wilde geen namen noemen, maar maakte wel duidelijk dat hij het liever anders had gezien. "Soms moet je elkaar iets gunnen", zegt de Eindhovenaar tegen het Algemeen Dagblad. "Dat kunnen we ook eerlijk tegen elkaar zeggen. We hebben ook vandaag weer kansen genoeg uitgespeeld, maar niet benut. Dáár zoek ik het in."

De opmerking dat PSV de huidige speelwijze niet lang genoeg vol kan houden gaat er bij de 21-jarige aanvaller niet in. "De gemiste kansen waren belangrijker dan de fitheid. Het kost wel veel kracht hoe wij willen spelen, maar volgens mij is iedereen fit genoeg om het vol te houden. En anders hebben we ook genoeg spelers op de bank."

PSV domineerde de eerste zestig minuten in de Grolsch Veste, maar scoorde daarin maar één keer Donyell Malen haalde na ruim tien minuten de trekker over. FC Twente wist terug in de wedstrijd te komen via een benutte strafschop van Danilo en kreeg daarna zelfs nog enkele goede kansen om de winst nog binnen te halen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws