Ajax ontsnapt aan UEFA-straf: In alle eerlijkheid: ik vind het heel merkwaardig

Ajax ontsnapt aan UEFA-straf: "In alle eerlijkheid: ik vind het heel merkwaardig"

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 14:10ma 23-11-2020 om 14:10

In Denemarken heeft men nog een appeltje te schillen met Ajax en de UEFA. Dat vertelt Ekstra Bladet-journalist Gisle Thorsen aan VoetbalPrimeur. De Amsterdamse club lapte de coronaregels van de UEFA aan zijn laars bij de eerste Champions League-ontmoeting met FC Midtjylland.

In de UEFA-protocollen staat dat clubs gezamenlijk moeten reizen om het risico op een coronabesmetting zo laag mogelijk te houden. Drie weken geleden, één dag voor de Champions League-wedstrijd tegen Midtjylland, kreeg Ajax te maken met een 'corona-explosie', waarbij elf spelers positief testten. Onder meer meer Andre Onana, Dusan Tadic, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen werden na een negatieve hertest alsnog met een lijnvlucht van de KLM ingevlogen.

"In Denemarken was het gigantisch", vertelt Thorsen aan VoetbalPrimeur. Toch volgde er geen straf. "Hier vinden ze dat Ajax duidelijk de UEFA-regels heeft overtreden. Maar de UEFA doet er niets aan. Ze reageren wel op heel kleine dingen, maar in dit geval zijn ze alles 'vergeten'. Blijkbaar omdat de afgevaardigde er niets over heeft geschreven in het wedstrijdrapport!", aldus de Deense journalist vol verbazing.

Thorsen kan er niet over uit - en zo denken meer Denen erover. "In alle eerlijkheid: ik vind het heel merkwaardig. In Denemarken zijn veel mensen ervan overtuigd dat het komt door het feit Midtjylland een kleine club is. Stel je voor dat het Liverpool of Real Madrid was geweest... Het helpt het imago van de UEFA in Denemarken zeker niet", besluit hij. Ajax ontvangt Midtjylland woensdag in de vierde speelronde van de Champions League.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws