Afellay onder de indruk: 'Als hij zo doorgaat, plukt Ajax daar de vruchten van'

Afellay onder de indruk: 'Als hij zo doorgaat, plukt Ajax daar de vruchten van'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 14:44ma 23-11-2020 om 14:44

Ibrahim Afellay is 'heel erg gecharmeerd' van Danilo Pereira. De gehuurde spits van FC Twente maakte zondag tegen PSV zijn negende goal van het seizoen. In dezelfde wedstrijd liet Eran Zahavi een mindere indruk achter op Pierre van Hooijdonk.

"Ik ben heel gecharmeerd van hem", zegt Afellay bij Studio Voetbal over Danilo, die door Twente wordt gehuurd van Ajax. "Hij doet het erg goed, maakt zijn goals en maakt ook in het meevoetballen logische keuzes. Als hij zo doorgaat, gaat Ajax daar hoe dan ook de vruchten van plukken."

Gevraagd naar de vergelijking met Ajax-spits Lassina Traoré, grijpt Van Hooijdonk in. "Traoré is anders, die twee moet je niet met elkaar willen vergelijken. Danilo is een spits die bij het afwerken in en rondom de zestien alleen maar de juiste keuzes maakt. Daar gaat het in het voetbal om."

Zahavi
Bij PSV stelde de spits juist teleur: Zahavi mist een penalty, was opvallend zelfzuchtig en scoorde een onvoldoende. "Ik ben niet zo bang voor de lange termijn, want dit is een jongen die echt in staat is om doelpunten te maken. Maar hij hikt er tegenaan", aldus Van Hooijdonk. "Ik maak me meer zorgen om het feit dat hij uit een onmogelijke hoek probeert te scoren. Dat lukt nóóit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws