Metamorfose van Lang in België: 'Daarmee onderstreepte hij dat nog eens'

Metamorfose van Lang in België: 'Daarmee onderstreepte hij dat nog eens'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 17:02ma 23-11-2020 om 17:02

Noa Lang maakte afgelopen zaterdag weer indruk bij Club Brugge, dat maar nipt won van KV Kortrijk. Hij besliste de wedstrijd met een wereldgoal en krijgt in Het Nieuwsblad complimenten van oud-speler Gert Verheyen.

Na precies een uur scoorde Lang met een omhaal. "Matchwinnaar in de zuinige zege voor Club Brugge was Noa Lang met een knappe goal. Het eerste gevaar kwam van hem met een prima actie door het centrum. Het meeste gevaar kwam ook van hem", aldus Verheyen, die Club Brugge veertien jaar diende, in de Belgische krant.

"Lang toonde zich de meest bedrijvige speler bij Club, ondanks een compact blok van Kortrijk dat weinig ruimte tot manoeuvreren liet. Lang slaagde er wel in om tussen die linies snel door te draaien. Daarmee onderstreepte hij nog eens zijn techniek, zijn wendbaarheid en controle over de bal."

Ook verdedigend stond Lang zijn mannetje, zegt Verheyen. "Het verdedigende werk schuwde Lang evenmin. Hij zakte een paar keer diep terug op de linkerkant om De ­Ketelaere te helpen."

Lang heeft in België een basisplaats en scoorde al drie keer in vijf wedstrijden. Hij vertrok afgelopen zomer bij Ajax.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Ajax Lang te makkelijk laten gaan?

Ja
62%
Nee
38%
(1311 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws