De Telegraaf: wantrouwen tussen topclubs Ajax, Feyenoord, PSV en AZ

De Telegraaf: wantrouwen tussen topclubs Ajax, Feyenoord, PSV en AZ

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 21:29ma 23-11-2020 om 21:29

Laatste update: dinsdag 24 november 2020 om 09:18di 24-11-2020 om 09:18

Ajax, PSV, Feyenoord en AZ hebben tot woensdag uitstel gekregen om twee clubdirecteuren naar voren te schuiven als vertegenwoordiging in de raad van commissarissen van de Eredivisie CV. Dat meldt De Telegraaf.

Vrijwel alle clubs zijn eruit wie hen gaat vertegenwoordigen in de rvc. Het is wachten op twee vertegenwoordigers van de topvier, schrijft de krant. De directeuren van de vier topclubs wilden allemaal in de rvc, al voegt De Telegraaf daar aan toe dat Ajax-directeur Edwin van der Sar commercieel directeur Menno Geelen naar voren heeft geschoven.

De drie andere drie topclubs waren hier naar verluidt niet van gediend. Zij hebben eerder bij de andere Eredivisie-clubs bedongen om niet met één, maar twee afgevaardigden plaats te nemen in de rvc.

'Uit het feit dat geen van de topclubs vrijwillig afstand wilde doen van de commissariszetel ten koste van de ander blijkt de onderlinge verdeeldheid en het inmiddels diepgewortelde wantrouwen tussen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ', schrijft De Telegraaf. 'Inmiddels hebben de vier onderling afgesproken dat Ajax en PSV een voordracht doet: Geelen of Toon Gerbrands en Feyenoord en AZ: Mark Koevermans of Robert Eenhoorn.' Als de rvc compleet is, zal er een voorzitter worden gekozen.

De Eredivisie CV zit zonder bestuur na het vertrek van voorzitter John Jaakke en commissarissen Peter Fossen en Oege Boonstra. Dat werd vorige week maandag bekend. Voorzitter Jaakke werd door elf Eredivisie-clubs weggestemd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws