Vitesse ziet kans op Europees voetbal toenemen: 'Dat levert miljoenen op'

Vitesse ziet kans op Europees voetbal toenemen: 'Dat levert miljoenen op'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 09:45di 24-11-2020 om 09:45

Bij Vitesse wordt reikhalzend uitgekeken naar de komst van de Conference League. De nieuwe Europese competitie komt naast de Champions League en de Europa League en telt 32 teams.

"Op papier kan dat heel mooi zijn", stelt Johannes Spors, technisch directeur van Vitesse, in de Gelderlander. "Europees voetbal zorgt voor prestige. Groepswedstrijden zijn financieel ook zeer aantrekkelijk. Dat levert miljoenen aan inkomsten op."

Voordat het zover is wacht echter een lange weg voor de Nederlandse teams om zich te kwalificeren. In de nieuwe opzet van het Europees voetbal zijn slechts vijf tickets voor de Eredivisie weggelegd. Bovendien moeten – op de landskampioen na – alle clubs al vroeg voorrondes spelen. Een plekje in het derde Europese toernooi oogt dan niet heel begeerlijk, maar dat ziet Spors anders. "Ook dan liggen er miljoenen klaar. Zeker als wordt overwinterd."

Na de eerste twee plaatsen in de Eredivisie, is winst van de KNVB Beker het volgende meest waardevolle ticket met een kans in de Europa League en minimaal deelname aan de Conference League. "De KNVB Beker is dit jaar hartstikke belangrijk", stelt Spors. "En de tweede plek in de Eredivisie ook. Omdat clubs dan altijd zijn verzekerd van groepswedstrijden. Er wacht een interessant gevecht. De derde plek is minder waard."

De financiële verschillen tussen de toernooien zijn nog onduidelijk. "Europees voetbal gaat altijd om grote bedragen, maar wat het verschil is tussen de groepsfase in de Europa League en de Conference League moet nog bekend worden. Voor Vitesse blijft het doel Europees voetbal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws