Ajax 'topfavoriet' in Champions League: 'Meer kwaliteit, ik ben niet optimistisch'

Ajax 'topfavoriet' in Champions League: 'Meer kwaliteit, ik ben niet optimistisch'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 12:00di 24-11-2020 om 12:00

Laatste update: dinsdag 24 november 2020 om 12:13di 24-11-2020 om 12:13

Ajax is woensdagavond de topfavoriet tegen FC Midtjylland op de vierde speeldag van de Champions League. Dat erkent Gisle Thorsen, clubwatcher namens de Deense krant Ekstra Bladet. Midtjylland heeft z'n beste kans al gehad, aldus Thorsen, én mist een smaakmaker.

Ajax was drie weken geleden in een moeizame wedstrijd met 1-2 te sterk voor Midtjylland. "In Denemarken was men een beetje teleurgesteld. Midtjylland speelde zeventig minuten redelijk goed, maar het helpt niet als je alles weggeeft in de eerste twintig minuten", doelt Thorsen op de snelle goals van Antony en Dusan Tadic. "Zoals ze hier zeggen: Midtjylland heeft leergeld betaald. Ajax-thuis was waarschijnlijk de beste kans om een punt te pakken - misschien zelfs een overwinning - maar ze hebben het zichzelf erg lastig gemaakt."

Naïef Midtjylland
"Het is naïef om zo vroeg op achterstand te komen, zoiets kun je niet doen in de Champions League", vervolgt de Deense journalist tegenover deze website. "Toch maakte Midtjylland kans op een gelijkspel, maar Anders Dreyer miste een geweldige kans. Dát was het verschil. Dreyer rondde gehaast af, terwijl Antony gecontroleerd en koeltjes scoorde toen hij de kans kreeg in de eerste minuut."

De doelpuntenmakers Antony en Tadic lieten drie weken geleden hun visitekaartje achter in Denemarken. "Maar veel werd er niet gezegd over de Ajax-spelers", benadrukt Thorsen. "Natuurlijk kreeg Antony complimenten voor zijn koele afwerking en Tadic uiteraard ook voor zijn doelpunt, maar over het algemeen waren ze hier vooral teleurgesteld in de slechte start van Midtjylland. Je kúnt gewoon niet op zo'n manier beginnen in de Champions League. Het gebeurde thuis tegen Atalanta Bergamo (4-0) ook al."

Weinig optimisme in Denemarken
Midtjylland gaat na 26 speelronden in de Superligaen aan kop. Het verschil met het de grootste club van het land FC Kopenhagen is negen punten. "Ze doen het prima", bevestigt Thorsen. Afgelopen weekend won Midtjylland van nummer drie AGF. "1-2, in een wedstrijd die echt niet makkelijk is. Maar tot dusver zijn ze niet in bloedvorm deze herfst. Ze pakken wel punten, maar niet in stijl. Ik denk dat het genoeg is om in de top van de Deense competitie te eindigen, maar ze moeten een stap zetten als ze Ajax willen uitdagen. Ik ben niet al te optimistisch."

Extra voordeel voor Ajax is het ontbreken van Evander. "Het grote, Braziliaanse aanvalswapen", zo typeert Thorsen hem. "Evander is helaas getroffen door het coronavirus. Hij kwam afgelopen weekend ook niet in actie. Hij heeft het pas net opgelopen, dus ik betwijfel of hij de wedstrijd in Amsterdam gaat halen."

Ajax heeft punten harder nodig
Thorsen schat de Deense kansen op Champions League-succes niet al te hoog in. "Misschien kunnen ze een punt stelen in één van de laatste wedstrijden, maar realistisch gezien zijn ze nu klaar in Europa. Op dit moment is er ook geen hype rond hun Champions League-avontuur, maar dat heeft wellicht ook te maken met de coronasituatie, waardoor het voetbal eerlijk gezegd een beetje saai is."

"Midtjylland heeft dit seizoen in Europa redelijk goed gespeeld en weinig weggegeven. Als ze dat kunnen volhouden, hebben ze een kans. En misschien scoren ze uit een standaardsituatie. Maar Ajax is de topfavoriet. Ze kunnen het zich niet veroorloven om thuis punten te laten liggen tegen Midtjylland, en de ploeg heeft natuurlijk meer kwaliteit. Ajax gaat dus winnen, maar niet met een grote marge."

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws