Van der Vaart 'half amateur': 'Misschien wel mooiste twee weken in mijn carrière'

Van der Vaart 'half amateur': 'Misschien wel mooiste twee weken in mijn carrière'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 11:18di 24-11-2020 om 11:18

Rafael van der Vaart speelde bij Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur, maar beleefde in de zomer van 2018 misschien wel zijn mooiste tijd als voetballer. De 109-voudig international trainde een paar dagen mee bij PEC Zwolle.

John van 't Schip, de toenmalige trainer van PEC, haalde Van der Vaart over om mee te trainen in de voorbereiding. "Dat waren misschien wel de twee mooiste weken in mijn carrière", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Tijdens het trainingskamp voelde ik me weer half amateur. Klaverjassen op het terras, bitterballetje erbij."

Tot een optreden in het shirt van PEC kwam het, ondanks een aanbod van de club om zich op donderdagen te melden en na wedstrijden terug te vliegen. Het Deense Esbjerg FC werd zijn laatste clubs.

Van der Vaart speelt nu nog in Denemarken op amateurniveau. "Een vriend van me stelde voor in een lage divisie een balletje te trappen, met wat oud-profs. We krijgen vaak moeilijk een team bij elkaar, maar ik vind het nog zo leuk, joh. Een biertje of wijntje na afloop. Je past je alleen wel aan het niveau aan. Een pass over veertig meter versturen, dat gaat nog prima, maar lange afstanden overbruggen of vier man voorbijlopen deed ik al niet. Laat staan nu."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws