Rooney over ADO-speler Morrison: 'Toen gooide ik zijn mobiel kapot'

Rooney over ADO-speler Morrison: 'Toen gooide ik zijn mobiel kapot'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 13:34di 24-11-2020 om 13:34

Wayne Rooney vindt het nog altijd zonde dat Ravel Morrison zijn enorme belofte niet heeft ingelost bij Manchester United. De eerste kennismaking met de huidig speler van ADO Den Haag was echter niet al te goed, onthult de voormalig Engels international.

"Ik weet nog dat ik zijn telefoon een keer stuk gooide", steekt Rooney in de Utd Podcast van wal over Morrison, die in 2010 debuteerde in het eerste elftal van Manchester United, maar bleef steken op drie duels. "Hij kwam in de kleedkamer van het eerste elftal toen hij bij de reserves speelde. Mijn mobiel was aan het opladen en hij haalde die van mij eruit om zijn eigen telefoon op te laden."

"We hadden destijds nog van die oude BlackBerries, waar je e-mailadres op de voorkant stond. Ik dacht dat het één van de jongens was, maar toen ik zag dat het één van de reserves was gooide ik zijn mobiel stuk", vervolgt Rooney, die weet dat er bij Manchester United alles aan werd gedaan om Morrison te begeleiden.

"Hij was een buitengewoon talent", memoreert Rooney. "Hij was briljant in training, maar door een aantal oorzaken stokte zijn carrière. We dachten allemaal dat hij wereldtop zou worden. Maar iedereen kon al zien dat hij problemen had (op mentaal vlak, red.). Ik praatte met hem. En Gary Neville probeerde hem zelfs bij hem in huis te halen. Mensen probeerden van alles."

De 27-jarige middenvelder kwam dit seizoen in drie Eredivisie-duels in actie voor ADO, waarvan één als basisspeler.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws