Miljoenencontract Manu: 'Ik lieg niet: natuurlijk keek ik eerst naar de financiën'

Miljoenencontract Manu: 'Ik lieg niet: natuurlijk keek ik eerst naar de financiën'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 16:58di 24-11-2020 om 16:58

Elvis Manu heeft afgelopen jaar zijn ogen uitgekeken in China. Het avontuur van de oud-Feyenoorder, die onlangs een hattrick maakte voor zijn nieuwe club Ludogorets in de Europa League-wedstrijd tegen LASK Linz, was vooral financieel een succes.

Manu tekende vorig jaar een miljoenencontract bij Beijing Renhe. "Moet ik zeggen dat ik naar China ben geweest voor mijn sportieve ambities? Of om mijn carrière een boost te geven?", vraagt hij zich hardop af in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Ik ga er niet over liegen, man. Natuurlijk keek ik eerst naar het financiële plaatje. Ik snap niet waarom andere mensen daar zo moeilijk over doen."

Het moment dat hij voor het eerst zijn Chinese salaris binnenkreeg, zal hij niet snel meer vergeten. "Wow, daar schrok ik wel even van", vertelt hij. "Dat was wel even een momentje dat ik dacht: Hier doe ik het allemaal voor. Hier kan ik de komende tijd wel van leven." Als speler van Beijing Renhe werd hij ongekend in de watten gelegd. Op het trainingscomplex had iedere speler zijn eigen kamer.

"Het leek wel een hotel", aldus Manu, die uiteindelijk twaalf wedstrijden speelde in China, waarin hij één keer scoorde. "Een pasje om binnen te komen, roomservice, een grote flatscreen, een enorme douche en er werd gekookt door chef-koks. In al die luxe dacht ik weleens: We gaan gewoon een potje voetballen, toch?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws